De boost van een andere loopomgeving – blog deelneemster VV Run ’17

Wauw, de tijd vliegt! De Vliegende Vrouwen Run is volgende maand al. Hebben jullie er al een beetje zin in, ladies? Ik in ieder geval wel. Hopelijk gaan jullie allemaal goed in de voorbereidingen. Deze week verliep bij mij iets anders dan gepland, maar ik kon gelukkig wel mijn trainingen volgens plan afdraaien. Natalie Sinke blogt in aanloop naar de Vliegende Vrouwen Run 2017 over haar trainingen. Hoe bereidt Natalie zich mentaal en fysiek voor?

Vorige week had ik een hele drukke sport- en reisweek, dus was het de bedoeling dat ik afgelopen week wat gas zou terugnemen om fit te kunnen zijn voor een goede vijf kilometer afgelopen zondag. Voor mijn werk moest ik onverwachts drie dagen op een andere locatie werken, waardoor ik flink meer reistijd had en lange werkdagen. Dat hoort er natuurlijk bij, al moest ik wel even creatief zijn met mijn trainingen deze week.

Aangepaste trainingen
Dinsdag deed ik mijn intervaltraining, maar ik had mijn tempo wat aangepast omdat ik nog zware benen had van de twee wedstrijden van het weekend. Dat is soms verstandiger dan pushen om een hoger tempo te halen. Die wijsheid heb ik natuurlijk eerder wel aan den lijve moeten ondervinden…

Korte break tijdens de intervaltraining.

De krachttraining van woensdag was pittig na een werkdag die vroeg begon met veel uren in de auto. Super dat trainer Michel daar rekening mee houdt en onze training daar op aanpast.

Nieuwe routes
De looptraining van donderdag kon ik combineren met afspraken die ik die dag had. De duurloop van die dag kon ik daarom lopen in de prachtige omgeving van de Stormvloedkering. Ik woon er in de buurt, maar train er gek genoeg bijna nooit.

Genieten langs de Stormvloedkering.

Vrijdags stond een korte sprinttraining gepland, die leek in het water te vallen door een lange, vroege werkdag. Maar deze keer dacht ik eraan om mijn loopspullen mee te nemen en daar in de buurt te gaan trainen. Zo kwam ik terecht bij de molen van Kinderdijk. Perfecte rechte fietspaden om te sprinten en schitterend om te zien. Die andere routes in een nieuwe omgeving geven mij altijd wel een flinke boost!

Sprinttraining bij de molens van Kinderdijk.

Zaterdag kon ik eindelijk wat rust pakken, om zondag in Goes voor de winst te gaan op de vijf kilometer Ladiesrun.

Halverwege de vijf kilometer.
Foto: Fotorunner
Juichend over de roze loper.
Blij met mijn winst op de vijf kilometer in Goes.

Misschien wel door de verandering van trainingsomgeving… Gaan jullie ook weleens heel ergens anders trainen? Hebben jullie nog tips voor mooie looproutes?

989 Reacties