Blog: Anne. ‘Trainingsloop van 42 kilometer’

56 kilometer hardlopen. Ik was net bekomen van het idee dat ik 42 kilometer en 195 meter ‘moet’ lopen. En dan ook nog eens 56 kilometer hardlopen in het doorgaans warme Afrika en niet in ons koude kikkerlandje. Anne Groenewege, de dame die eerder voor ons blogde in aanloop naar de Boston Marathon, heeft zich een nieuw doel gesteld: The Two Oceans Race in Afrika!

Hoi Marloes,

Marathon expert? Ik herken juist ook zoveel in jouw verhalen! En geloof me; elke marathon is weer anders. Nu heb ik niet veel kortere wedstrijden gelopen, maar ik kan me indenken dat dat bij een 10 kilometer ook zo is!

Slechte training
Soms wil het lijf echt niet. Niks aan te doen. Gebeurt het tijdens een training? Doelstelling aanpassen en doorbijten. Wat je vooral niet moet vergeten? Een slechte training betekent niet dat vanaf dat moment de rest van je trainingstijd én marathon in duigen gaan vallen. Na een super lekkere training weet je toch ook dat de volgende training niet altijd goed hoeft te gaan? En race day is race day. Op zo’n moment komen zoveel factoren samen!

Focus op afstand
En die Two Oceans… Ik had een aantal jaar geleden gehoord van deze race en zei: als ik ooit zo gek ben, ga ik één keer proberen meer dan 42.195 m te lopen. Want in die omgeving durf ik het wel aan! Hoe mooi moet het daar wel niet zijn? En eerlijk gezegd vind ik het na zes marathons in drie jaar ook wel lekker dat ik even niet teveel hoef te focussen op snelheid en sneller worden en alle bijkomende verwachtingen.

Trainingsloop van 42 kilometer
Net als jij je afstand persoonlijke records loopt, doe ik dat nu qua aantal kilometers per week. Afgelopen zondag een trail (die heuvels zijn ook in Kaapstad niet zomaar verdwenen) gelopen van 31,5 kilometer. En nu op naar… Trail by the sea, hele marathon afstand. Een trainingsloop van 42 kilometer wordt voor mij ook een eerste keer 🙂 Stiekem heb ik er best zin in! Misschien ben ik dan toch een beetje koekoe..? Haha!

Zet hem op dit weekend met je duurloop! Rust ook genoeg uit en geloof in jezelf, zoals wij in jou geloven!

Liefs, Anne.

Ps: Is die vriend van jou in te huren voor een aantal duurloopjes?

692 Reacties