Anne: Nog 1,5 week tot Afrika!

56 kilometer hardlopen. Ik was net bekomen van het idee dat ik 42 kilometer en 195 meter ‘moet’ lopen. En dan ook nog eens 56 kilometer hardlopen in het doorgaans warme Afrika en niet in ons koude kikkerlandje. Anne Groenewege, de dame die eerder voor ons blogde in aanloop naar de Boston Marathon, heeft zich een nieuw doel gesteld: The Two Oceans Race in Afrika!

Sinds enige tijd blogt Anne Groenewege voor Vliegende Vrouwen. We schrijven aan elkaar in dagboekvorm. Anne vertrekt over anderhalve week naar Afrika!

Hoi Marloes en alle andere Vliegende Vrouwen,

Wat een ontwikkelingen allemaal voor je, Marloes! Stappen zetten (letterlijk en figuurlijk) in voorbereiding op je eerste marathon en ook wat Vliegende Vrouwen betreft: wat een mooie nieuwe site! Enne, zo’n mooie City Pier City ervaring is een goede opsteker voor 10 april!

63 kilometer in 1 weekend
Ik liep vorig weekend twee keer een lange duurloop. Zaterdag voorzichtig starten; in mijn eentje 31 kilometer hardlopen door het mooie zonnige Rotterdam. Zondag in een groep, een vast tempo, 32 kilometer door het ‘mooie’, eentonige, ‘minimale’ Barendrechtse landschap… Een loopmaatje en ik zijn de laatste 4 kilometer gaan versnellen, omdat we toch heel erg klaar wilden zijn. Haha!

Nog anderhalve week
Het dubbele duurloop weekend viel me uiteindelijk hartstikke mee! Deze voorbereidingsperiode is erg interessant geweest: eerst een blessure tackelen, vervolgens dubbele duurlopen in het weekend en zelfs een marathon als training! En nu? Tapertime… Drie weken minder kilometers. Over anderhalve week spring ik al in het vliegtuig. Spannend! Minder hardlopen betekent ook dat ik iets meer tijd heb voor iets anders: mijn Roparunteam Geen Getrut! Jij weet ook wel hoeveel tijd een hardloopwedstrijd organiseren kost. 20 maart is de eerste editie van de Geen Getrut Run bij de Willem Alexander Roeibaan in Zevenhuizen. Echt spannend allemaal! Kom je ook langs/ lopen?

Succes met de kilometers deze week!

562 Reacties