Anne: over de finish bij The Two Oceans Race in Afrika!

56 kilometer hardlopen. Ik was net bekomen van het idee dat ik 42 kilometer en 195 meter ‘moet’ lopen. En dan ook nog eens 56 kilometer hardlopen in het doorgaans warme Afrika en niet in ons koude kikkerlandje. Anne Groenewege, de dame die eerder voor ons blogde in aanloop naar de Boston Marathon, heeft zich een nieuw doel gesteld: The Two Oceans Race in Afrika!

Sinds enige tijd blogt Anne Groenewege voor Vliegende Vrouwen. We schrijven aan elkaar in dagboekvorm. Anne is net terug uit Afrika waar zij The Two Oceans Race liep!

Hoi Marloes en alle andere Vliegende Vrouwen,

Jeetje, wat liet je me schrikken met je laatste blog! Ik stond net op het punt om te vertrekken naar het Kruger Park, wat naast geweldige dieren ook betekent dat er nauwelijks internet is. Welcome to 2016! Haha! Ik vond het internetloze tripje heerlijk hoor. Alleen kon ik jou niet snel genoeg (naar mijn zin) antwoorden!

Vlinders in je buik
Over een paar nachtjes is het zover. Je hebt meer dan genoeg voor de marathon gedaan. Naast de trainingen, heb je dankzij de taperweken, je fysio en alternatieve trainingen, er alles aan gedaan om zondag zo goed mogelijk aan de start te verschijnen. Alle gedachten, emoties, pijntjes, vlinders in je lijf? Die horen er allemaal bij. Maar geloof me; als je straks terug kunt kijken, weet je dat het allemaal niet voor niets gebeurt. Het zorgt ervoor dat je zondag alles kan geven 🙂

Genieten
Mijn tip? Cliché: rustig starten! Je bent de kortere afstanden gewend, dus je benen zullen willen gaaaaan! Echt bewust je tempo in het begin drukken. Echt waar! Die energie heb je vanaf het Kralingse bos nodig (ongeveer 32 kilometer.) En verder? Je race in stukken delen. Loop eerst tot bijvoorbeeld de Kuip, dan tot je vriend, dan tot daar, enzovoort. En natuurlijk… genieten!

The Two Oceans Race
Over genieten gesproken: The Two Oceans was geweldig! Geweldig gaaf en geweldig zwaar. Eén keer vijf kilometer stijgen en één keer vier kilometer stijgen… Pfff. En wat een spierpijn de volgende dagen! Maar de omgeving was zó prachtig en de sfeer was zó geweldig. Nog niet gesproken over het finishen. Wat een droom was dat!
Ik was blij dat ik niet meteen terug naar Nederland hoefde. Na een paar dagen Kaapstad, zijn we naar Johannesburg en het Kruger Park geweest. Zo onwerkelijk om daar de big five en andere dieren op nog geen tien meter afstand in het echt te zien.

two oceans afrika

Lee Towers
Ik ben net weer thuis en ga me nu focussen op de Roparun. Met mijn Geen Getrut team gaan we daar de route onveilig maken! Van Hamburg tot Rotterdam voor het goede doel.
Marloes, houd nog even vol! Voor je het weet hoor je Lee (Lee Towers) zingen op de Coolsingel en ben je je eerste marathon aan het lopen! Goooo Marloes!!!

497 Reacties