Als een vijf kilometer wedstrijd drie kilometer te lang is

Eén van mijn laatste blogs die ik schreef ging over running circuits en een ander over te hard starten. Na afgelopen zaterdag heb ik inspiratie gevonden om deze twee onderwerpen met elkaar te combineren… Ik startte namelijk wederom te hard bij de eerste wedstrijd van het Van Buuren Running Circuit 😉

Het mooie aan het verhaal is dat ik wel als eerste vrouw en als negende van alle deelnemers over de finish kwam. De punten zijn in elk geval binnen! En een bloemetje en een envelopje ook. Maar het begon minder rooskleurig. De voorbereiding was namelijk niet optimaal. Een drukke werkweek, weinig slaap en een vergeten horloge. Een hardloopmaatje was zo aardig om de eerste kilometer voor me te klokken. “3.50! Blijf bij de eerste dame!”, riep hij na die ene kilometer naar mij. Ik schrok. 3.50?! Sinds de marathon loop ik die tijd alleen nog in mijn dromen. Na tweeënhalve kilometer was het klaar. En net op dat moment trokken we de polder in. Inclusief tegenwind.

Confronterend
De dame voor mij bleek niet in de run te zitten voor het podium van de vijf kilometer, maar voor de tien kilometer. Daar kwam ik achter toen ze bij het splits punt rechtsaf sloeg en ik mijn weg vervolgde. Behalve het respect dat ik voor haar had omdat ze zó ongelooflijk hard liep, vond ik het ook wel confronterend. Ging ik zo langzaam? Maar toen ik achter me keek en geen vrouwen meer zag, voelde ik me weer wat beter, haha…

Finish
Na de drie kilometer zag ik geen bordjes meer. Paniek! Op het moment dat ik echt niet meer kon, vroeg ik met mijn laatste adem aan de verkeersregelaar hoeveel kilometer ik nog ‘moest’. “Rechtdoor”, kreeg ik als antwoord. Ze verstond me niet. Puf om het nog een keer te vragen, had ik niet. Dan maar doorbikkelen. ‘Ineens’ zag ik het bruggetje dat ik op Facebook langs zag komen. Ik kon me nog herinneren dat de begeleidende tekst bij de foto in de trant was van: ‘Een smal bruggetje nabij de finish. Zorg ervoor dat je rechts blijft lopen zodat inhalen van andere deelnemers mogelijk is.’ F-I-N-I-S-H. Hallelujah! Als eerste vrouw over het bruggetje. Als eerste vrouw over de finish. Dát voelt goed.

16 Reacties