‘Mijn allereerste hardloopwedstrijd was de Vliegende Vrouwen Run’

Voor deze dames was de Vliegende Vrouwen Run (in 2014 nog Ladiesrun Oostland geheten) de állereerste hardloopwedstrijd. Hoe vonden Maartje, Suzan en Quirine het?

Maartje Teunisse

Maartje (links) met haar collega’s van Koppert. Rechts op de foto staat haar collega die overleed aan de gevolgen van kanker.

Wat was je reden van deelname?
,,We zouden vanuit het bedrijf Koppert met een groep van drie vrouwen voor het eerst een ladiesrun van vijf kilometer doen in Ahoy (2014). Maar een andere collega en ik hadden het idee om eerst een proefwedstrijd van vijf kilometer te lopen. Dat werd de ladiesrun in Pijnacker. Voor mij de allereerste hardloopwedstrijd ooit.”

Eerste reactie?
,,Ik vond het een hele leuke loop, maar wel met een rauw randje eraan.’’


Wat vond je fijn?

,,Ik vond het erg leuk omdat de loop in de omgeving is waar ik woon (Berkel en Rodenrijs). Het was een kleinschalig loopje, goed georganiseerd en lekker weer. Daarnaast ben ik op de vijf kilometer de nummer acht of negen geworden. Voor de eerste loop vind ik dat goed. Zoals gezegd zit er wel een rauw randje aan deze loop. Een collega van mij die ook meedeed, is een paar jaar later overleden aan de gevolgen van kanker.”

Heb je daarna aan meerdere lopen meegedaan?
,,Ik heb daarna zeker niet stilgezeten. Ik heb doorgetraind naar de tien kilometer en heb onder andere de kwart marathon van Rotterdam gedaan in 2015. Het jaar daarop heb ik verder doorgetraind en de Bruggenloop gedaan. Dit jaar heb ik voor het eerst mijn halve marathon gelopen in Zoetermeer. Tussendoor heb ik nog vele andere lopen gedaan en de afgelopen drie jaar heb ik ook regelmatig trailruns gedaan.”

Ben je van plan mee te doen met de jubileumeditie?
,,Ja, dat lijkt mij erg leuk!’’

Wat verwacht je van de jubileumeditie?
,,Ik verwacht dat er misschien nog een extra afstand bij komt. Hopelijk wordt het een loop die erg bijzonder wordt en waaraan je goede herinneringen hebt.’’

Suzanne Houweling

De sportieve Suzan (links op de foto) met haar loopmaatjes.

Wat was je reden van deelname?
,,Het was overzichtelijk en vlakbij huis.”

Eerste reactie?
,,Het was een leuke, maar zware ervaring! Het was erg warm en er stond best veel wind.”

Wat vond je fijn?
,,Dat het dichtbij is en in een bekend gebied.”

Heb je daarna aan meerdere lopen meegedaan?
,,Ja, ik heb onder andere aan de City Pier City in Den Haag meegedaan.”

Ben je van plan mee te doen met de jubileumeditie?
,,Ik heb me nog niet opgegeven voor de jubileumeditie van de Vliegende Vrouwen Run.” (inschrijving is ook nog niet geopend, red.)

Quirine Mudde

Quirine in training.

Wat was je reden van deelname?
,,Volgens mij heb ik ergens de aankondiging gezien? Ik weet het niet meer….”

Eerste reactie?
,,Heel erg leuk!’’

Wat vond je fijn?
,,Ik vond de kleinschalige opzet ontzettend leuk! En dat er op zoveel plekken mensen stonden om aan te moedigen.’’

We hebben inmiddels vier edities georganiseerd. Hoe vaak heb je meegelopen?
,,Ik heb twee keer meegelopen en een derde keer een buurvrouw aangemoedigd.”

Heb je daarna aan meerdere lopen meegedaan?
,,Ja, ik heb aan de Dobbeloop meegedaan.”

Ben je van plan mee te doen met de jubileumeditie?
,,Meedoen aan de jubileumeditie? Túúrlijk!!!!”

Wat verwacht je van de jubileumeditie?
,,Ik hoop op weer heel veel gezelligheid met veel plekken voor aanmoedigers! En mooi weer, hihi…”

Geen reacties