Blog: Anne. ‘Aankomend weekend 2x 30 km hardlopen’

56 kilometer hardlopen. Ik was net bekomen van het idee dat ik 42 kilometer en 195 meter ‘moet’ lopen. En dan ook nog eens 56 kilometer hardlopen in het doorgaans warme Afrika en niet in ons koude kikkerlandje. Anne Groenewege, de dame die eerder voor ons blogde in aanloop naar de Boston Marathon, heeft zich een nieuw doel gesteld: The Two Oceans Race in Afrika!

Sinds enige tijd blogt Anne Groenewege voor Vliegende Vrouwen. We schrijven aan elkaar in dagboekvorm.

Hoi Marloes en alle andere Vliegende Vrouwen,

Je hebt ondertussen al twee keer dertig kilometer gelopen; wat goed! En geloof me, ik weet hoe het voelt… Ik moest een keer 3,5 rondje om mijn huizenblok lopen om aan genoeg kilometers te komen. Op dat moment weet je hoe die laatste paar honderd meter gaan voelen wanneer je vanaf de Blaak de Coolsingel op draait. Slechts een paar honderd meter tot de finish, maar wat lijkt dat dan opeens ver! Toch is de finish juist daardoor een prachtig moment. Nog een paar weekjes en dan mag je knallen!

The trail by the sea
Over knallen gesproken; een duurloop van 42 kilometer en dat door de Zeeuwse bossen, duinen en het strand. Vorige week stond ik bij windkracht 8 aan de start van The trail by the sea. Maar mede dankzij een loopmaatje vlogen de 4.50u (!) voorbij. Wat was het gaaf! En wat is Zeeland mooi! Af en toe stopten we echt even boven op een heuvel of duin om de mooie omgeving in ons op te nemen.

Sportvoeding
Qua voeding ben ik geen gelletjes mens.Ik heb het ooit één keer geprobeerd, maar aangezien mijn hoofd toen hyper werd en mijn benen zo zwaar als lood, waren de laatste twaalf kilometer echt super zwaar. Normaliter loop ik op (en dus ook mèt) bananen en in mijn water doe ik Vegasport poeder. Nu ik nog meer kilometers maak, heb ik als variatie kleine reepjes ‘Nakd’, te koop bij de Albert Heijn. De appelsmaak is mij zondag goed bevallen en gaat dan ook mee naar Zuid-Afrika!

Na de training drink ik twee keer een goed glas water weg. In het ene doe ik Vegasport recovery en in het andere een eiwitpoeder. Met een lekker stukje zelfgemaakt bananenbrood erbij, duik ik dan graag in een warm herstelbad :-).

Processed with MOLDIV
Processed with MOLDIV

Wat staat er dit weekend op het programma?
Aankomend weekend is mijn laatste lange duurloop weekend: twee keer 30 kilometer!
Ben benieuwd…

Foto: www.atletiekzeeland.nl.

2.298 Reacties